среда, 22 ноември 2017 | Вести денес: 75 ново

Промоција на книгата „Скопски легенди“ од Данило Коцевски на„Скопско лето“

Во рамните на манифестацијата „Скопско лето“ утре (11 јули) ќе се одржи промоција на книгата „Скопски легенди“ на Данило Коцевски. Издавач на книгата е Дирекцијата за култура и уметност, а делото содржи ексклузивни текстови на еден од најголемите хроничари на Скопје.
Промоцијата ќе се одржи во Музеј на град Скопје со почеток во 20 часот, а промотори се: Д-р Проф. Љубинка Босотова и Д-р Проф. Наташа Аврамовска.

Top