четврток, 19 октомври 2017 | Вести денес: 125 ново

Украс-слонче носи среќа и пари: Каде треба да го чувате во домот?

Според Фенг – шуи, одредени предмети инивниот распоред навистина влијаат врз позитивните или негативните работи во нашиот живот.

Така одредени предмети се добри за нашата психа и привлекуваат позитивна енергија, додека другите обратно.

Според Фенг-шуи експертите чувањето на украси во вид на слонче во домот привлекуваат позитивни работи во животот. Слонот со подигната сурла значи успех. Чувањето на ваквите украси во спалната соба значи љубов. Во близина на вратата, привлекуваат среќа за семејството. Исто така, постои верување дека привлекуваат пари.

 

Top