среда, 22 ноември 2017 | Вести денес: 34 ново

Што прво бараат странците на „гугл“ за Македонија пред да ја посетат

Цените на проститутките во Бугарија, Украина и на Австрија се најпребарувани на „гугл“.

Луѓето најмногу ги интересира цената на кафето во Хрватска, а, пак, за Македонија странците најмногу се заинтересирани колку чини лебот.

Истражувањето е спроведено на англиски јазик што е показател како странците ја гледаат Македонија и што најмногу ги интересира.

Прво прашање на кое сакаат да добијат одговор од Гугл е колку чини лебот во нашата држава. Очигледно сме познати по вкусниот леб во светот.

Кога е во прашање Мавританија во Африка, луѓето најмногу ги интересира колку чинат робовите во таа држава.

Top