вторник, 17 октомври 2017 | Вести денес: 61 ново

Македонија да биде „Илиро Македонија на Вардар“, бара Здружението на воени ветерани на УЧК

Здружението на воени ветерани на УЧК во Македонија, во реакција пратена до медиумите бара меѓународниот фактор, Европската Унија и САД, да се ангажираат во решавање на прашањето за името на Македонија.

Во реакцијата стои:

„Ако се споменува додаваке на името Вардар, се согласуваме да се додаде во нашата варијанта Илиро Македонија на Вардар.

Бараме за ова прашање да се ангажираат дипломатскиот фактор, Европската унија и САД.

 

 

Top