недела, 22 октомври 2017 | Вести денес: 63 ново

Видео од дрон го прикажува целиот хорор од пожарот во Португалија

Видеото направено со дрон од местото каде беснееја големи шумски пожари го прикажува вистинскиот хорор кој се одвивал во Португалија. Силната огнена стихија проголтувала се пред себе, а шеесетина луѓе изгореа живи во своите автомобили во очајнички обиди да избегаат од пламените јазици. Пожарот опфати три општини вкупно, а португалскиот премиер го нарече најголемиот во историјата на неговата земја.

Top