вторник, 21 ноември 2017 | Вести денес: 107 ново

„Баскерфест“ почнува со парада низ центарот на Скопје

Дванаесетиот „Баскерфест“ почнува вечерва со спектакуларна парада низ центарот на Скопје, информира организаторот.

Фестивалот почнува со парада на сите учесници, кои ќе имаат музичка поддршка од Градскиот дувачки оркестар и девојките од танцовиот клуб „Еурека“.

Парадата ќе започне во 18,30 од градскиот плоштад и ќе се движи по улица „Македонија“. Баскер изведувачите, оркестарот и танчерките на овој начин ќе се обидат да ги поканат скопјани да излезат на улиците и да уживаат во возбудливите точки кои ќе може да ги гледаат секојдневно од 19:00-01:00 во центарот на Скопје, се до 25-ти јуни.

Top