вторник, 17 октомври 2017 | Вести денес: 60 ново

Детската претстава „Халифот Штрк“ вечерва премиерно во Турски театар

урскиот театар вчерва, 30 мај, со почеток во 17 часот на сцената на Театар Комедија премиерно ќе ја изведе детската претстава „Халифот Штрк“…

Станува збор за куклена претстава со марионетки во режија на Дарко Ковачовски по текст на германскиот автор Вилхелм Хауф.

Улогите ги толкуваат:

ХАЛИФОТ: Аксел МЕХМЕТ

ВЕЗИРОТ: Фунда ИБРАХИМ

ПРИНЦЕЗАТА: Наџије КЕЧ

ПРИНЦЕЗАТА БУФ: Наџије КЕЧ

ХАЛИФОТ ШТРК: Аксел МЕХМЕТ

ВЕЗИРОТ ШТРК: Фунда ИБРАХИМ

ВОЛШЕБНИКОТ: Taмер ИБРАХИМ

Top