среда, 20 септември 2017 | Вести денес: 5 ново

Македонските писатели Христо Петрески и Трајче Кацаров ќе настапат во Србија

По повод 24 мај, Денот на просветителите Кирил и Методиј, македонските писатели Христо Петрески и ТрајчеКацаров, ќе настапуваат во Република Србија.

Најпрвин, со свое творештво тие ќе настапат во 17 часот на 23 мај на Свечената академија во Здружението написателите на Србија.

Следниот ден, ќе положат цвеќе на споменикот на Кирил и Методиј во Белград, а потоа заедно со писателотВиктор Шеќеровски ќе бидат учесници на книжевниот карван во повеќе градови во Војводина.

Покрај средбите со македонските здруженија, граѓани и творци, ќе бидат промовирани и романот Дали госакате Дали од Христо Петрески и поемата Ако од Трајче Кацаров кои неодамна се објавени во Белград на српски јазик.

Top