петок, 20 октомври 2017 | Вести денес: 0 ново

Оваа жена ја добила најморбидната казна за прељуба

zena ljubovnicaСудот во Иран донел необична пресуда во случајот на 35-годишна жена која го измамила сопругот. Поради „ѓаволска врска“ довбила казна две години да капе трупови во мртовечница и 74 удари со камшик. Љубовникот е осуден на 99 удари со камшик и е протеран во зафрлена област, соопшти агенцијата ИСНА.

До пред неколку години прељубниците биле казнувани со каменување, па „капењето трупови“ е новост и „полесна казна“.

Top