сабота, 21 октомври 2017 | Вести денес: 94 ново

Цени на станови во Грција: Ако меркате стан на море, побрзајте

 

Според официјалните податоци на некои агенции за недвижности, цената на становите од 45 до 55 квадрати во Катерини (50 км од Солун, помалку од 10 км од Паралија и море) изнесува од 40.000 до 45.000 евра без данок.

Досега не можеше, но сега веќе може во Грција да купат стан и стански државјани и за нов важат истите законски норми како и за Грците. Побарувачката на станови во Грција е во подем, така што се очекува и цената да им порасне. Ако меркате стан во Грција, побрзајте.

 

Top