четврток, 19 октомври 2017 | Вести денес: 126 ново

„Центар сака да дише“: Жерновски исече дрва стари 30 години за профит

Дрва стари 30 години се жртва на желбата за профит на Жерновски, објавено е на ФБ групата „Центар сака да дише“.

-Нова сеча во Центар во режија на Жерновски. На градоначалникот Жерновски по важен му е личниот профит отколку здравјето на граѓаните и заштитата на животната средина, затоа без милосно издава одобренија за градба и сече повеќе  годишни зимзелени дрва во Дебар маало за сметка  на изградба на нови згради кои ќе ја гушат населбата и ќе го зголемуваат сообраќајниот хаос во центарот на градот – пишува во групата „Центар сака да дише“.

Top