четврток, 22 јуни 2017 | Вести денес: 101 ново

Предупредување за мајките

Една мајка откако забележала црвенило на лицето од своето бебе го однела на дерматолог, лицето му било црвено, а одговорот на дерматологот ја изненадил.
Ако сакате да се откажете од редовната употреба на влажните марамчиња и вистината за нив, тогаш продолжете да читате, бидејќи по ова многу поинаку ќе гледате на нив.

Овој производ е вистинско олеснување за мајките и тие редовно ги користат за своите бебиња. Многумина од нас бришат раце или лице со влажни марамчиња кога нема во близина вода, но фактите говорат поинаку за одржувањето на хигиената со нив.

Една мајка откако забележала црвенило на лицето од своето бебе го однела на дерматолог, се шокирала од она што го чула. Имено докторот ѝ објаснил дека иритацијата на лицето е предизвикана од влажни марамчиња. Тој ѝ објаснил дека тие во себе содржат сусптанца која предизвикува црвенило и дека нивната употреба треба да се сведе на минимум.

Top