сабота, 21 октомври 2017 | Вести денес: 94 ново

Грци прославија Велигден со летечки поп (ВИДЕО)

Во црквата на грчкиот остров Хоис за Велигден се одиграло право шоу! Полна црква верници кои желно го исчекуваат свештеникот.
А свештеникот во скок излетува од олтарот и тргнува да го објавува воскреснувањето Исусово со фрлање на ловорови лисја по верниците.
Видеото стана невиден хит во Грција, а јвноста свештеникот Христофорос го нарече
“летечкиот поп“.

Top