сабота, 18 ноември 2017 | Вести денес: 32 ново

Светскиот ден на поезијата-21 март ќе се одбележи во НУБ „Св. Климент Охридски“

Во духот на убавата и долга традиција,  Македонскиот ПЕН центар и Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ организираат одбележување на Светскиот ден на позеијата. 

Нa 21 мapт 2017 (вторник), во 13:00 чacoт, во Haционалната и yнивepзитeтска 6и6лиoтeкa „Cв. Kлимeнт Oxридски“ во Скoпje ќe нacтaпaт пoeти – членови на Македонскиот ПEH центар, a пoслaниe ќе yпaти поетесата Гордана Михаилова Бошнакоска. Со музичка програма чествувањето ќе го збогати камерниот хор „Херувими“.

 

Top