недела, 19 ноември 2017 | Вести денес: 0 ново

Македонскиот ПЕН центар го одбележува Светскиот ден на поезијата

На 21 март 2017 година, вторник во 13 часот Македонскиот ПЕН центар и Националната универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ ќе го одбележат Светскиот ден на поезијата.

Ќe нacтaпaт пoeти – членови на Македонскиот ПEH центар, a пoслaниe ќе yпaти поетесата Гордана Михаилова Бошнакоска. Со музичка програма чествувањето ќе го збогати камерниот хор „Херувими“.

 

 

Top