недела, 19 ноември 2017 | Вести денес: 15 ново

Ретка видео-снимка од Скопје во 1950 година

Повозрасните скопјани сигурно се сеќаваат како некогаш изгледаше центарот на главниот град на Македонија.

На ретката видео-снимка од британската филмска архива Хантли може да се види како изгледаа Офицерскиот дом, Камениот мост и секојдневието во Македонија во далечната 1950 година.

skopje1950-

Top