сабота, 18 ноември 2017 | Вести денес: 0 ново

Мисајловски: Во тек е изградбата на пешачката патека околу Преспанско Eзеро

Во тек е изградбата на пешачката патека околу Преспанско Eзеро во должина од околу пет километри, напиша на својот профил на „Фејсбук“ министерот за транспорт и за врски, Владо Мисајловски.

pateka

-Патеката ќе се изгради на потегот од Претор до Сливница, од Сливница до Крани и кај Стење. Очекуваме изградбата да заврши во мај годинава. Со овој проект ќе придонесеме за зголемување на туристичките содржини во Преспа, напиша Мисајловски.

pateka-3

pateka-4

Top