среда, 18 октомври 2017 | Вести денес: 1 ново

Кога надвор дува силен ветар треба да се радуваме: Еве зошто

Кога дува силен ветар, многумина би останале дома и не би излегувале се до мај месец кога и температурите ќе бидат многу повисоки. Но, оваа природна појава има и една многу позитивна страна.

Една од најдобрите причини да имаме ваков ветар е што ќе го исчисти нашиот воздух.

Покрај тоа што го чисти воздухот, ветрот е одличен и за циркулација и помага во симнувањето на килограмите – затоа што човечкиот организам согорува повеќе калории кога е надвор многу студено.

Top