четврток, 19 октомври 2017 | Вести денес: 126 ново

Замрзна Црно Море кај Бургас (ФОТО)

По повеќе од половина век, замрзна водата во Црно Море кај Бургас, јави БТА.

Ретката појава може да се набљудува од пристаништето „Сарафово”, како и од тамошната Поморска станица.

1837255_430_

Ледената покривка се зголемува, поради екстремно ниските температури, соопштија локалните власти.

1837256_640_

Бродот „Анастасија”, кој служи за туристички крстарења лете, сега наликува на ледена скулптура.

Top