понеделник, 20 ноември 2017 | Вести денес: 0 ново

Луѓето во Истанбул ги отворија вратите да ги згреат бездомните животни!

Оваа зима е една од најстудените што ѝ се случиле на Европа во последниве години, како што и сами почуствувавме. Истото му се случи и на турскиот град Истанбул, каде паднаа преку 65см снег.

shops-help-stray-animals-istanbul-9-10

Покрај сите неволји што ги донесе ова студено време, произлезе една навистина убава работа и вест која заслужува да биде ширена и поздравена – луѓето во Истанбул ги отворија вратите на кафулињата и продавниците за да ги згреат бездомните животни! Најдраго од се’ ни е тоа што и нашите сограѓани го покажаа своето срце и ги отворија вратите за бездомните животни!

shops-help-stray-animals-istanbul-9

shops-help-stray-animals-istanbul-4-1

Top