вторник, 19 септември 2017 | Вести денес: 98 ново

Идниот четврток е неработен

Идниот четврток е неработен ден за граѓаните од православна вероисповест во Македонија. На овој ден се празнува Богојавление , Водици.

Тоа ќе биде и последниот неработен ден оваа зима. Првиот следен неработен ден ќе биде на 14 април кога православните верници почнуваат со одбележување на Велгден, односно Велики Петок. Неработен е и вториот ден Велгиден, на 17 април во понеделник.

Top