сабота, 18 ноември 2017 | Вести денес: 11 ново

Федерализација на модата (ФОТО)

Модата е во чекор со политиката. Барем на Бит пазар. Од некоја причина таму веќе се продаваат „федерализирани“ обувки, па за скромна сума можат да се купат и чевли „заевки“. Заевките се наменети за посебни пригоди, за посета на тетовските и кумановските села. Додека се чека дизајнерот да го изфрли машкиот модел, можеби е посоодветно женскиот модел да се вика „шеќеринки“.

Top