вторник, 17 октомври 2017 | Вести денес: 76 ново

Нашето боли најмногу: На Македонците им недостига нивната музика

Македонската музика, за чие емитување по телевзиите и радијата веќе три месеци постои забрана, најмногу им недостасува на јавноста. Имено, од 2.991 испитаник на анкетата на „Република“, дури 1.871 одговориле дека македонската е музиката која им недостига.

По примерот на македонското Здружение за заштита на авторски и музички права, во македонскиот етер беа забранети и музиките од сите балкански народи.

„Република“ праша Која музика најмногу ви недостасува по забраната на ЗАМП?, ова се резултатите:

Која музика најмногу ви недостасува по забраната на ЗАМП?

  • Македонската (63%, 1.876 Гласови)
  • Српската (25%, 755 Гласови)
  • Црногорската (5%, 136 Гласови)
  • Хрватската (4%, 130 Гласови)
  • Босанската (3%, 94 Гласови)

Вкупно гласале: 2.991

Loading ... Loading ...
Top