вторник, 17 октомври 2017 | Вести денес: 76 ново

Која подлога за сечкање има помалку бактерии?

Вечната дилема на сите домаќинки, која подлога за сечкање има помалку бактерии?

Пластичните подлоги веднаш добиваат гребаници од ножевите, а тие е невозможно да ги исчистите. Затоа се легло на бактерии.

Од друга страна, кај дрвените подлоги има помалку бактерии бидејќи кај нив не се прават расекотини во кои бактериите можат длабоко да продрат.

Top