вторник, 24 октомври 2017 | Вести денес: 31 ново

Проверете дали сте скапо прелажани: Излижани гуми се продаваат како нови зимски (ВИДЕО)

Продавачите прво отстрануваат делови од старите гуми за да ја продлабочат шарата, а потоа темелно ги мијат за да ги направат „нови“

За две недели почнува задолжтелното користење зимска опрема во возилата, а со првиот снег во градовите, возачите ќе мора и во градовите да користат зимски гуми. Промената на гумите е скапо, но граѓаните се одлучуваат за оваа инвестиција бидејќи гарантира поголема безедност. Сепак, можете да бидете скапо прелажани, бидејќи има продавачи кои старите гуми ги продаваат како нови.

stari-gumi-2

На интернет има видеоприрачник во кој се објаснува како продавачите и препродавачите на гуми ги продаваат старите како нови.

Прво отстрануваат делови од старите гуми за да ја продлабочат шарате, па потоа темелно ги мијат и нас тој начин ги прават „нови“.

stari-gumi-1

Top