вторник, 21 ноември 2017 | Вести денес: 107 ново

Претседателот Иванов го одликува Драмски театар со Орден за заслуги

Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов го одликува Драмски театар од Скопје со Орден за заслуги за Македонија.

Драмски оваа година одбележува 70 години од постоењето.

Веста за признанието ансамблот на театарот ја доби за време на балканската турнеја со претставата „Генетика на кучињата“, која синоќа ја играа во Београдско драмско позориште.

Годинава театарот на повеќе начини го одбележува јубилејот – со гостувања на други театри на матичната сцена, со балканска турнеја, разни манифестации, изложби.

Top