недела, 19 ноември 2017 | Вести денес: 0 ново

И Кина бара работници за високи позиции – не ви треба кинески, само овие квалификации

Според искуството на оние кои веќе работеле во Кина, работа може да се најде но под услов добро да го зборувате англискиот јазик.

Во оваа земја најмногу се бараат професори по англиски јазик. Предност имаат оние кои доаѓаат од западните земји каде англискиот е мајчин јазик, но и сите оние кои положиле ТОЕФЛ тест.

Просечната нето плата во Кина е 3.200 евра. Правници, доктори и менаџери важат за најплатени професии во Кина.

Во туризмот, архитектурата и угостителството се заработува четири пати помалку.

Top