сабота, 18 ноември 2017 | Вести денес: 11 ново

Погодете на која фотографија девојката е гола

Канадскиот уметник и фотограф Дилан Хем направил серија фотографии кои ги покажуваат промените на лицата на луѓето додека позират облечени и голи.

Хем избрал неколку волонтери кои прифатиле да се фотографираат без облека. Целата на неговиот проект „Голи лица“ („Naked faces”) е да ги покаже фацјалните експресии на луѓето во двете ситуации.

-Резултатите се запрепастувачки. Разликите во некои случаи се незабележливи, а некои субјекти навистина се промениле. И мажите и жените изгледаат посреќно, понервозно и будалесто, а сите емоции ни даваат увид во емотивната осстојба ба субјекот преку невербална комуникација – објаснува фотографот.

Top