среда, 18 октомври 2017 | Вести денес: 109 ново

Викендов манифестацијата „Франкофонијата ти отвора врати!“

Во сабота, 19 март, во Младинскиот културен центар, ќе се одржат низа активности во чест на одбележувањето на Фракофонијата во Македонија.

Во 12:00 часот, во холот на Младинскиот културен центар во Скопје, манифестацијата насловена како „Франкофонијата ти отвора врати!“, ќе биде отворена со пригодните говори на Лоранс Оер, амбасадорка на Франција во Македонија, и Коце Трајановски, градоначалник на Скопје, со што воедно ќе се отвори и Саемот на франкофонски компании и институции во Македонија.

Прославата ќе биде одбележана низ следниве активности :

– од 10 до 12 часот : интерактивни работилници и забавни активности за средношколци и студенти,

– од 10 до 14.30 часот : Саем на франкофонски компании и институции во Македонија,

– од 12.30 до 14 часот : предавање на еминентниот гостин, Ив Монтене, специјалист по геополитика и менаџер, на тема „Франкофонијата и глобализацијата“,

– од 14.30 до 16 часот : натпревар по франкофонски театар, и

– 20.30 часот : концерт на групата „Фолтин“.

Сите активности ќе се одржат во Младинскиот културен центар.

Влезот на сите настани е отворен, а бесплатни влезници за концертот на „Фолтин“ се резервираат во Францускиот институт во Скопје, на [email protected]

Top