четврток, 19 октомври 2017 | Вести денес: 126 ново

Ивон Величковски се` уште не ја депонирал оставката

За Лидерот на ЛП Величковски не е важна техниката на збогување со пратеничката функција и дека тоа може да се стори на пленарна седница во Собрание

ivon
Од 42 народни избраници на опозицијата, само либералот Ивон Величковски се` уште не потпишал и не ја депонирал оставката на пратеничката функција, пишува „Дневник“.

За разлика од него, сите други опозициски пратеници досега потврдиле дека се откажуваат од пратеничките функции. Претседателот на Либералната партија потврди дека се` уште не го сторил тоа. Неговото објаснување е дека моментно „не е важна техниката“ како ќе се направи тоа.

Инаку, палнот на опозиционерите е колективната оставка во Собранието да ја поднесат на дента кога ќе се одржат локалните избори, 24 март.

Top